VIJF NIEUWE AANWINSTEN VOOR GROEN GEEL

Wat was het een spannende dag vorig jaar. Met samengeknepen billen zat Willem glazig naar zijn telefoon te staren. Het zou hem in zijn eerste jaar toch niet gebeuren dat hij maar één keeper tot zijn beschikking had? Een paar uur voor het verstrijken van de dodelijke deadline – spelers kunnen immers ook nog hun vertrek aankondigen – werd WdH10 uit zijn lijden verlost. Sebastiaan Meijwaard, de kroonprins van het Groningse keepersgilde, bevestigde zijn aanstaande komst naar Corpus. De hele selectie – eigenlijk de hele club, inclusief de dames – was in zijn nopjes met de komst van de goedlachse blonde doelman. Nooit meer keepersproblemen. Tot de nacompetitie dan.

Hoe stormachtig de transferperiode vorig jaar verliep – de ene naam was nog groter dan de andere – hoe rustig was het dit jaar. De basis was vorig jaar immers al gelegd. De brede selectie had geen behoefte aan nog meer breedteversterkingen, maar aan gerichte topaankopen. Met die opdracht ging de TC de afgelopen weken de boer op. Belletjes werden gepleegd, appjes werden verstuurd, vergeefse pogingen tot een borreltje in Der Witz werden gedaan. Diverse charmeoffensieven aan de bar of op het urinoir bij Groen Geel liepen tevens op niets uit. Komt er dan helemaal niemand onze kant? Oh jazeker wel. Zoals altijd toverde de TC een aantal gewenste versterkingen binnen. We stellen ze een voor een aan jullie voor.

Shkodran Metaj

Mogen we even? Met de komst van Metaj haalt Groen Geel een ware international binnen. Grapje zeker? Neen. Shkodran speelde drie interlands voor het nationale elftal van Kosovo. Als groot talent debuteerde hij op 2 september 2007 voor FC Groningen in de uitwedstrijd tegen Ajax. Uiteindelijk speelde hij bijna 70 eredivisiewedstrijden. Na vier seizoenen bij HHC Hardenberg en drie seizoenen Pelikaan S is de tijd nu rijp voor Groen Geel. Op Corpus komt Shkodran zijn oude bekende Stan Ypenburg tegen. Wij weten nu al dat dit een gouden tandem gaat worden. We zijn ongelofelijk trots op de komst van Shkodran.

Niels Timmerman

Deze sluitpost mag met een gerust hart betrouwbaar genoemd worden. Niet alleen op de doellijn, maar ook in zijn verslaglegging van het nieuws. Sowieso gaat Groen Geel wel goed op doelmannen (die zich voordoen) als journalist. Jarenlang stond Niels onder de lat bij het derde en was hij een gewaardeerde kracht in de reserve eerste klasse. Komend seizoen traint Niels in ieder geval één keer per week mee met de eerste selectie, net als Robin-Paul van den Heuvel, die juist een stapje terug doet. Met name Sievert Zomer is te spreken over de komst van Niels: “Nu kan ik eindelijk weer mijn kunsten op het veld vertonen.”

Mathijs Lindemulder

Eindelijk is het moment daar: ‘Kaube’ gaat Groen Geel versterken. Wie Mathijs een beetje kent, weet dat hij diep van binnen een echte Groen Geler is. Opgegroeid bij Be Quick 1887, een flink stel hersens en een vlotte babbel. Mathijs kwam er na een jaar achter dat padel een leuke sport is, maar niet kan tippen aan de intensiteit en gezelligheid die voetbal met zich meebrengt. Of hij direct volledig aansluit is overigens nog de vraag, want zoals aangegeven timmert Mathijs aardig aan de corporate ladder. Naast Portfolio Manager bij Aegon bekleedt hij ook diverse bestuursfuncties. De opvolger van aanstaand preases Bram Tempelaar is daarmee alvast bekend.

Marnix Teensma

Een terugkeer op het oude nest. Onder Robbie Wentink ontpopte de watervlugge rechtsback zich tot een gewaardeerde kracht in de basis van het vlaggenschip. Na zijn vertrek verdween ‘Marra’ enigszins in de luwte. Hij reisde veel, verdiepte zich in de Japanse cultuur en las boeken over de oorsprong van Britse bouwwerken. Met een rugtas vol levenservaring streek hij afgelopen jaar neer in Kostverloren. Op fietsafstand van Groen Geel, moet hij hebben gedacht, want hij wist niet hoe snel hij Willem moest bellen om zijn interesse kenbaar te maken. Welkom terug.

Jermo Verbeek

Tot groot ongenoegen van de oude garde bleef Willem afgelopen seizoen vasthouden aan een spelsysteem zonder buitenspelers. 1-3-5-2 moest het worden. Geen ruimte voor flegmatieke buitenspelers in de vrije rol, maar hardlopers en rouwdouwers op de flanken. Ook aan het einde van het seizoen was het gebrek aan vleugelflitsers zichtbaar. 4-4-2 was het nieuwe credo. Met Melle en Rik a la Wout Weghorst en Bas Dost in de spits. Maar alles wordt anders met de komst van Jermo. Volgens de trainer ‘een speler die ons zowel doelpunten als assists gaat opleveren’. Wij hopen op een pure buitenspeler. Krijt aan de schoenen, een broertje dood aan meeverdedigen (dat is ten slotte een taak voor verdedigers) en minstens tien goals en evenveel assists.

Willem den Hartogh gaf het vorige week al aan: “Wij worden volgend seizoen kampioen, schrijf dat maar op.” Bescheiden als we zijn, doen we dat dus maar alvast. Shkodran, Niels, Mathijs, Marnix en Jermo: welkom bij de mooiste voetbalclub van Groningen.

"*" geeft vereiste velden aan

Wat wil je?*
Kies nog iets*