TKB-Groen Geel. Meer grensrechters dan doelpunten

Zaterdagochtend na mijn ochtendwandeling met Don zie ik het eerste berichtje verschijnen in de app. 8:18 uur, Bram Tempelaar heeft er zin in. “Samen vlammen mannen! We hebben een nieuwe box, je kan zelf muziek toevoegen aan de playlist!”

Ik open de playlist en zie allemaal artiesten staan die niet in mijn eigen lijstjes voorbijkomen. Generatiekloofje hou ik het maar op. Toch kan ik het niet laten om even een nummertje toe te voegen. Tupac Shakur met het nummer changes. Een klein eerbetoon voor de rapper. Na 27 jaar werd afgelopen week de ‘voormalig’ crimineel Duane Davis, a.k.a. Keffe D, opgepakt voor de moord op de rapper. Keffe D, een slappe bijnaam voor een ‘gangster’. 27 jaar geleden, toen Ypenburg nog in de pampers in maatje XS rondkroop en de helft van het team nog in de zak van pa rondzwom. Eindelijk gerechtigheid, nu alleen de moordenaar van The Notorious B.I.G. nog.

De vaders waren overigens goed vertegenwoordigd op TKBello. Pa Shko, nu al een icoon binnen Groen Geel, is te herkennen aan zijn zwarte zonnebril en gouden uurwerk om zijn pols. Niet vies van een klein biertje na de wedstrijd. “Maar nooit meer dan 2 óf 3.”

Pa Ypenburg, die net als zoonlief ook niet boven de reclameborden uitkomt, was een weekendje in Groningen. “Stan heeft een nieuwe kast gekocht, maar die gebruikt een schroevendraaier bij spijkers en hamer bij schroeven. Mooi vader-zoon momentje van maken.”

Pa Noordmans, not amused dat zijn telg op de bank begon, is een fanatieke Fries. “Jo moatte dy studinten oanpakke.” Durk antwoordde met een harde tackle, geel! Maar one for the team. Een trotse blik op pa’s gezicht. “Dat is ien fan my.”

Pa Meijwaard, een echte Adonis, slank en zongebruind, keek zijn ogen uit. “Man, wat ben ik blij dat Sebastiaan op deze leeftijd zit. Geen speeltuinen, ballenbakken of trampolines meer. Maar kroegen, voetbalkantines en festivals. Ik zit niet in een midlife crisis hoor.”

Groen Geel was gewaarschuwd na de oorwassing in de oefenwedstrijd tegen TKB. Een team dat een vernieuwd elftal heeft, fit oogt, fysiek sterk is en zeker als titelkandidaat kan worden bestempeld. Op een paar speldenprikjes na gaven beide teams niet echt thuis. Toch kwam uit het niets de treffer voor TKB. ‘Haaland’ gaf een scherpe bal voor die knap, via verdediger Kranenborg, werd binnen gewerkt en Meijwaard kansloos liet.

Groen Geel liet zich niet gek maken en bleef gecontroleerd verder voetballen. De voorzetten vanaf de zijkant, waar er heel veel van waren, werden naar mate de wedstrijd vorderde later ingezet. Geen vroege voorzet vanaf de zijlijn, maar naar binnen dribbelen en uithalen. Dit resulteerde in de gelijkmaker, gemaakt door Koen Olde Monnikhof uit een voorzet van Dave Knipmeijer. De defensie van TKB furieus. “Hoe kan die ouwe hem nou maken? Die gozer is minstens 40!” Het deed Olde Monnikhof niks. “Die grijze haren van mij zijn echt een geschenk uit de hemel, woman love it.”

Na de rust geen wissels op het veld. Wel langs de lijnen. Steven Knotters, verdienstelijk gespeeld bij het 2e en helemaal in zijn nopjes na de 3-1 overwinning tegen Noordscheschut, nam de vlag over. Iets te wijde broek, oversized bloesje én knotje, hij misstaat niet bij de studentenclub uit Groningen. “Kom ik hier om bier te drinken, is eerst de tap leeg en daarna doet de pin het niet meer. Wat een armoede, goedkoop is duurkoop.”

De tweede helft had Groen Geel een licht overwicht maar het ontbrak vaak in de laatste fase. Trainer Den Hartogh probeerde iets te forceren door 4 wissels door te voeren. Nick Kamst maakte zijn debuut als spits. Hij deed dit met verve. Ik zie in Kamst een hele ruwe diamant als spits. Hopelijk kan Den Hartogh hem polijsten tot een nieuw spektakel en ons Rick Slomp doen vergeten. Slomp maakte een transfer richting Lissabon afgelopen week. Bram Tempelaar, die een uitstekende wedstrijd speelde, mocht plaatsmaken voor Menno Pot. “De tap en pin werken weer” klonk het vanuit de kantine. Meer hoefde Knotters niet te horen en gaf de stok door aan Tempelaar. “Ik heb me g*dverdomme helemaal kapotgelopen de hele wedstrijd en nou moet ik nog vlaggen ook.” Tempelaar had gelijk en ik offerde mij als inmiddels 4e(!) grensrechter op. Veel had ik niet te doen, want de verdediging stond als een huis. Ook met Cas Betzema als vervanger van Joël Brandsma gaf dit geen kwaliteitsverschil weer. Eindstand 1-1, beide ploegen konden er mee leven.

Na de wedstrijd duiken de spelers langzaam het Appleknockers Flophouse (vernoemd naar een nummer van de band Cuby en de Blizzards) binnen. The Sniperboys op zoek naar jonge hertjes, gifjes van Durk verzamelen voor de collectie, een avond met veel dubbelgangers van o.a. Cas en Stan en bier, goedkoop bier. Een kannetje voor € 6,50! Kan dat niet bij ons voorzitter? Hoe goedkoper het bier, hoe meer er wordt gedronken, massa is kassa!

’s Nachts een vent, ’s ochtends een vrouw, of zoiets. Waar het op neerkomt, je moet er ook de volgende dag staan. En dat deed hij, ons voorbeeld van fitheid en gezondheid, onze trainer. En hoe!? 8 kilometer lopen binnen 30 minuten (29:56 om precies te zijn) een puike prestatie als 40-plusser. Als we allemaal het niveau fitheid van Den Hartogh krijgen dan worden we fluitend kampioen.

Gaucho

"*" geeft vereiste velden aan

Wat wil je?*
Kies nog iets*