Heren 1 treft Zuidhorn in halve finale nacompetitie

Groen Geel-Zuidhorn, halve finale nacompetitie. We zijn aanbeland bij de laatste thuiswedstrijd van een lang, maar mooi seizoen. Zelden was een Groen Geel team zo’n eenheid als dit Heren 1. Dat het kan eindigen in promotie is geen verrassing. Maar zover is het nog lang niet. Eerst Zuidhorn, een hels karwei. Komt morgen allemaal om 15.00 uur naar Corponello!

Merhaba arkadaşlar, klinkt het vandaag in de groepsapp van Groen Geel. Vanuit het pittoreske Turkije wenst Janco ons succes. De nacompetitie leeft. Zelfs aan de andere kant van de aardbol.

Net voor de Turkse succeswensen van Janco heeft Kamst al een Confuciaanse wijsheid in de groepsapp gedropt. ‘Hier in Indonesië gaat het vooral om ‘goed doen’. Wie ‘goed doet’, krijgt ‘goed terug’. Dat is precies wat jullie morgen nodig hebben en wat er ook in zit. Werk je het snot voor de ogen en gun elkaar wat, dan gaan Boeddha en consorten je belonen. Ching-chang, succes mannen xxx.’

Tegen Zuidhorn zal Groen Geel Boeddha ongetwijfeld nodig hebben. Die ploeg is de afgelopen jaren namelijk uitgegroeid tot een redelijk stabiele tweedeklasser met een aantal aardige spelers. Jopie Molenaar, die dankzij de niet zo succesvolle zoektocht naar nieuw talent is uitgegroeid tot de nieuwe Fledderus op Corponello, is op zijn qui-vive.

‘Zuidhorn mag je nooit onderschatten. Een paar jaar geleden deed LTC dat ook, maar de Westerkwartierbewoners gingen er gewoon met de titel vandoor. Tuurlijk hebben wij bij Groen Geel vertrouwen in onszelf, maar ik gooi er graag nóg een Confuciaanse wijsheid in: ‘A superior man is modest in his speech, but exceeds in his actions.’

Jopie heeft zijn messen dus geslepen. Net als zijn teamgenoten. Tegen Vitesse’63 was het goed, maar Zuidhorn vraagt nog meer. Nog meer meters, nog meer tackles, rushes en duels. Nog meer snot voor de ogen.

Daarbij kunnen we de steun van het publiek goed gebruiken. Heren 1 is niets zonder de rest van de club. Bovendien zal Zuidhorn, de favoriet die degradatie koste wat kost wil vermijden, ongetwijfeld veel supporters meenemen.

Het weer is in ieder geval geen reden om thuis te blijven. Voetbal kijken met een IJwitje in de hand en een zonnetje op je bolletje, kan het nog mooier? Nou, een plek in de finale voor ons vlaggenschip natuurlijk. Wat zou dat toch geweldig zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Wat wil je?*
Kies nog iets*