Groen Geel wint topper na sterk staaltje Hartogbal

Of het nou het systeem was of het feit dat Dave Knipmeijer voor het eerst sinds drie maanden weer eens had doorgeslapen, de manschappen van Willem den Hartogh stonden dit weekend als een huis. Mede-titelkandidaat Helpman werd met op de Esserberg met 1-2 verslagen. Omdat koploper Grijpskerk met 0-0 gelijkspeelde, deed Groen Geel goede zaken in de strijd om de schaal.

Met een brede lach en snelle zonnebril kwam Dave Knipmeijer zaterdagmiddag aangefietst. Een opmerkelijk gezicht voor zijn veelal jongere teamgenoten. Dave kwam de afgelopen maanden namelijk regelmatig met donkere wallen tot diep onder zijn schouders het veld opgelopen. Het meeste ging langs hem heen. Of het nou de aanwijzingen van de trainer, de high five van zijn maatje Knotters of de bal was. Het bezorgde Willem den Hartogh hoofdbrekens. Moest hij zijn sleutelspeler op de bank zetten? Moest hij een statement maken? Voetbal boven gezin? Of moest hij zijn paradepaartje gewoon op de linkerflank laten staan? Laten doorhobbelen en hopen dat hij het tij weet te keren. Het vaderschapsinstinct van Den Hartogh koos voor het laatste. Dave betaalde hem terug. En hoe. Met een fabelachtige treffer zette hij zijn team halverwege de tweede helft op een 0-2 voorsprong.

In de eerste helft had Groen Geel al een stevig fundament gelegd voor de overwinning. Het spel was solide. Met Johan Molenaar als regisseur op het middenveld en het slangenmens Tom Arissen ernaast had Groen Geel het middenveld stevig in handen. Eindelijk lukte het Groen Geel om te domineren op de helft van de tegenstander, hetgeen op de dinsdag en donderdag zo vaak op wordt getraind. Den Hartogh had zijn jongens vooraf gewezen op de spelintenties van Arsenal, waar de buitenspelers veelal richting het doel worden ingespeeld. “Artetabal, amehoela”, aldus Sebastiaan Meijwaard, “geef mij maar Hartoghbal. 90 minuten gaan en daarna met z’n allen naar de ratten. Even eten bij De Uurwerker en daarna naar Het Feest of een andere tent, het maakt me vrij weinig uit.”

Groen Geel was vlak na rust al op een 0-1 voorsprong gekomen. Wie anders dan Ruben Ludwig haalde de trekker succesvol over. Met rechts nog wel. De oerkreet die volgde was in Glimmen nog hoorbaar. De strijdlust en rushes van onze kapitein waren bij vlagen fenomenaal. Hij sleurde, schreeuwde en beukte als vanouds en de rest volgde hem. Dat Saviero van Zwol 10 minuten voor tijd na een zeldzame onoplettendheid van Bart Kranenborg de spanning terugbracht, deerde Groen Geel niet. Zonder al te veel problemen werd de overwinning binnen gesleept.

Na de wedstrijd werden de plannen voor de derde helft snel gesmeed. De Uurwerker moest het worden. Burger, biertje en een slappe babbel. Soestdijk was de volgende stop. Een enkeling haalde Twister, maar na 01.30 uur werd het stil in de groepsapp. Snaveltjes dicht, oogjes toe. Voldaan naar dromenland.

"*" geeft vereiste velden aan

Wat wil je?*
Kies nog iets*