Groen Geel VR1 door naar halve finale bekertoernooi

Na lang wachten was het op zaterdag 18 februari eindelijk zo ver: de dames van Groen Geel VR1 mochten aantreden in de kwartfinale van het bekertoernooi van district Noord! Eerder dit seizoen kwam Groen Geel de poulefase eenvoudig door met overwinningen op GVAV-Rapiditas VR1 (1-9), Oranje Nassau VR3 (10-2) en Amicitia VMC VR1 (12-0). In oktober werd er in de achtste finale nipt gewonnen bij competitiegenoot Pesse VR1 (0-1). De loting vond plaats middels een heuse livestream op het twitterkanaal van KNVB Noord. Leuk idee, de uitvoering wat minder gezien de stream met een Nokia uit het jaar 0 werd gefilmd. Het spannende balletjes husselen resulteerde in een op voorhand spannend affiche, tegen eersteklasser Helpman VR1. Een serieuze test!

Opperste concentratie voorafgaand aan de wedstrijd bij de dames en trainer van Groen Geel. Foto: Jan Wolthuis (www.vrouwenvoetbalgroningen.nl)

Trainer Jans Bos was klaar voor deze spannende pot in winderige omstandigheden, gehuld in zijn winddichte golfbroek en Groen Gele sjaal. Waar hij het tot nu toe moest doen met een selectie vol geblesseerde, reizende en zwangere speelsters, had hij nu voor het eerst een luxeprobleem en beschikte hij over vier speelsters op de reservebank. Weervrouw Justine gaf na uitvoerige analyse de voorkeur aan het spelen met de wind mee voor de eerste helft omdat de tweede helft de wind zou gaan liggen. Aanvoerster Maria verloor de toss maar we mochten toch van helft wisselen om zo met de wind in de rug te starten (mentaal 1-0). Groen Geel begon wat voorzichtig aan de wedstrijd, maar pakte al snel de controle op het veld. Na ongeveer 20 minuten betaalde dit zich uit in het eerste doelpunt: Sanne kopte de bal binnen uit een voorzet vanaf de achterlijn van Sjaantje. Tien minuten later was het opnieuw Sanne die scoorde na een perfecte dieptebal van Frouke: na het passeren van haar tegenstander bracht zij met een goed geplaatst schot Groen Geel op 0-2. Niet lang daarna was het tegen de verhouding in raak aan de andere kant: een afstandsschot van een speelster van Helpman vloog binnen en bracht de stand op 1-2. Groen Geel kreeg nog wat kleine kansen in de eerste helft, maar het lukte niet om de voorsprong uit te breiden.

In de tweede helft had Groen Geel meer moeite met de tegenstander (en de harde tegenwind, die ondanks de voorspelling zeker niet was gaan liggen). Helpman zette veel druk, maar tot grote kansen leidde dit echter niet. Met frisse energie van de ingebrachte wisselspeelsters hield Groen Geel stand totdat het eindsignaal klonk. Met deze overwinning op een eersteklasser werd de halve finale van het bekertoernooi bereikt! In de halve finale zal Groen Geel het opnieuw opnemen tegen een eersteklasser, ditmaal het uit de hoofdklasse gedegradeerde Heerenveense Boys VR1. Op het moment van schrijven is nog niet bekend wanneer deze wedstrijd gespeeld gaat worden. De dames kunnen zowaar de magische dubbel pakken dit seizoen, met nog 11 wedstrijden te gaan is Groen Geel koploper in de 2e klasse met 9 punten voorsprong op de nummer 2 (SVM VR1). Het beloven spannende maanden te worden voor Jans en de dames! To be continued…

Groeten!

"*" geeft vereiste velden aan

Wat wil je?*
Kies nog iets*