Groen Geel. Altijd klaar voor Loppersum

Het was september. Langzaam werden de dagen kouder en druiliger. Krampachtig hield de selectie van Groen Geel vast aan het zomergevoel. Nog een laatste keer met de vrouw en hond naar het strand in Bergen aan Zee. Nog een paar avondjes met kameraden Paulaners tikken onder het genot van een ondergaande zon. Nog één laatste witte was.

Toch brengt de naderende herfst ook goede dingen met zich mee. Voetbal. Het gevoel was goed. Een nieuwe trainer, een resem aan nieuwe spelers én een nieuw spelsysteem. Hartoghbal. In zijn voorbeschouwing op de eerste competitiewedstrijd tegen, jawel, Loppersum was Olde Monnikhof lyrisch: Wingbacks, half-space en techno: Groen Geel is klaar voor Loppersum.

Hoe hangt de vlag er nu bij?

Groen Geel staat op de tweede plek. Er zijn 27 punten verzameld, maar nog meer vriendschappen gesloten. De groep is hecht. Uiteraard een verdienste van clubicoon Jacob Ritsema, die aantoont dat je het met normaal gedraag het verste schopt. Ypenburg vertelde donderdag dat dit ook zijn levensmotto is. We zijn benieuwd. Ziet hij zijn Groen Gele vrienden nog staan als hij straks een Range Rover rijdt?

Loppersum. De traditionele angstgegner van Groen Geel. Maar er is hoop. Uit werd met 0-1 gewonnen. En de Be Quick’ers hebben aangetoond hoe je dit varkentje moet wassen. Na jaren van ellende wonnen zij vorig jaar tweemaal van de Lopsters, waaronder in de nacompetitie. Het opende voor Be Quick de deur – die een draaideur blijkt te zijn – naar de tweede klasse. In Loppersum zijn ze het niet vergeten. Danhof, Datema en Jurna azen op revanche.

Kamst wist dat. Daarom deed hij vorige week aan een stukje teambuilding. Hij nam de singles en Veenhof mee op sleeptouw. Een knallend feest in een industrieel pand achter de Hanos. Ze noemden het zelf de FeestFabriek. Hossen op een bedrijventerrein. Hoewel er weinig alternatiefs te scoren was – Olde Monnikhof zit overigens fout in zijn nieuwsbriefintroductie – was het een daverend succes. Nog een laatste witte was midden in de winter. Ook dat is Groen Geel. Wij hebben de zomer niet nodig om de zon te laten schijnen.

Wij zijn altijd klaar voor Loppersum.

"*" geeft vereiste velden aan

Wat wil je?*
Kies nog iets*